2008. november 3., hétfő

Szex és egy kis pánik

A minap beszélgettem egy barátnőmmel msn-en. Persze a téma a szex volt és a pasik. Elmesélte, hogy majdnem lefeküdt egy sráccal, de mire ő pucér lett, addigra a srác már nem volt nemzőképes. Lekonyult.
A srác állítása szerint bepánikolt. Persze van ilyen. Persze…
És persze ilyenkor a nők a gonoszak, ha ezen nevetnek, vagy ezt kibeszélik.
Pedig ha az ember belegondol, iszonyatosan bántó dolog, ha nem kívánnak minket.
Miközben erről beszélgettünk eszembe jutott a randim. A randim, ami néhány hete volt.
A srác nem egy adonisz, de valami megfogott benne. Talán a humora, talán a szexuális kisugárzása, talán a nyelvpirszinge. Nem tudom.
Azt viszont tudom, hogy a randi után lemondta a következő találkozót és két hétig nem keresett. Most viszont megint írt. Persze azt akarja. A többi majd elválik.
Mondtam neki, hogy azért van bennem egy tüske. Megbántott és ezt nehéz jóvá tenni.
Mindenesetre adok neki még egy esélyt.
Ki tudja?
Persze mondtam a barátnőmnek, hogy adjon még egy esélyt a fiúnak, legalább nem sérülne akkorát a srác. A barátnőm azt mondta, hogy de ő sérülne helyette. Igazat adtam neki.
Nehéz igazságot tenni. Egy ilyen szituációban mindig sérül valamelyik fél.
Igazából azt hiszem a legjobb őszintének lenni. Talán ha elmondjuk a másiknak hogy mi bánt minket és megkérdezzük, hogy ő miért bántott, akkor segíthetünk magunkon. Nekem használt.
De ehhez bátorság kell.

5 megjegyzés:

vikicroft írta...

Hiába vagy őszinte ha a másik fél nem érti amit mondasz. Mert bizony a pasik egy másik nyelvet beszélnek, akárki akármit is hisz. Náluk nincsenek meg a finom árnyalatbeli különbséget, és azt hiszik, hogy az "igen" és a "nem" válaszok megfelelők minden kérdésre. Akkor mégis mit várunk?

Turul írta...

Azért ne legyünk ennyire előítéletesek. Tény, ami tény, hogy a férfiak kevésbé érzik az árnyalatokat, kevésbé szókimondóak és gyakran nem értik amit mondani probálunk nekik. Ez tény.
De azért van a dolognak egy másik oldala is. Nem lehet, hogy a nők bonyolítják túl a dolgokat? Nem lehet, hogy mi árnyaljuk túlzottan a mondanivalót? Nem lehet, hogy az ő szempontjuk, felfogásuk, világlátásuk is ugyanolyan értékű és teljes mint a miénk. Persze más. De azért mégiscsak ugyanazt a nyelvet beszéljük, nem?
Jó lenne ha a férfiak álláspontját is tudnánk...

Perdita írta...

Azt kell mondjam, hogy most Turullal értek egyet! Ha megkérdez tőled egy pasi valamit és te körbekeríted is és színezed is a választ te akkor is tudod, hogy az igent vagy a nemet beszéled túl! És ő is! Akkor nem elég annyi hogy igen vagy nem??? Nem ezzel kéne tölteni a lehetséges közös időt! Ha nem ragozzuk túl a dolgot sokkal hasznosabb is lehet az együtt töltött idő!

Turul írta...

De néha túl kell ragozni! Néha az a lényeg, hogy az ember kibeszélhesse magából! Ezt a férfiaknak is meg kellene érteni! Egy nő mindig igényli a kibeszélést! Ha ezt a férfi nem tolerálja, akkor ne csodálkozzon, hogy az összes barátnő tud az ő nemi életükről!!!

Perdita írta...

:D